Contacteaza-ne: +40 766 530 307 | E-mail: contact@niuscooter.ro

In data de 16.02.2024, Ministerul Mediului a publicat spre consultare Proiectul pentru modificarea ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020-2024.

Cele mai importante modificari sunt legate de cuantumul tichetului. Acestea s-au injumatatit fata de anul anterior.

Astfel, indiferent de numărul de mașini uzate predate spre casare, valoarea voucherului va fi de:

a) 25.500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta;

b) 13.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO_2/km în sistem WLTP;

c) 13.000 lei pentru achiziţionarea unei motociclete electrice.
”Ecotichetul se scade de către producătorul validat din preţul de comercializare, cu TVA, al autovehiculului nou, diferenţa fiind asigurată de către beneficiar din surse financiare proprii şi/sau surse financiare complementare: credite bancare ori finanţare în baza unui contract de leasing financiar.

Valoarea finanţării nu poate depăşi 50% din preţul de comercializare al autovehiculului nou achiziţionat prin program, cu excepţia instituţiilor publice şi a unităţilor administrative.

De asemenea, ”pentru o mai bună promovare a instituției și a programelor, se propune aplicarea unui autocolant pe autovehiculele achiziționate, în perioada de monitorizare”.

Proiectul de modificare a Ghidului de finanțare la Rabla Plus 2024 a fost scos în dezbatere vineri, 16 februarie. Cetățenii, instituțiile și organizațiile interesate pot transmite opinii, propuneri sau sugestii în termen de 10 zile lucrătoare de la acel moment.

Puteti consulta aici Proiectul pentru modificarea ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020-2024.

Profita de ultimul an din Programul Rabla Plus si achizitioneaza scuterul electric NIU NQI GTS PRO la un super pret: 17.000 lei (TVA inclus).

Categorii: Articole

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *