Contacteaza-ne: +40 766 530 307 | E-mail: contact@niuscooter.ro

Scuterul electric NIU MQi poate fi cea mai buna varianta de deplasare alternativa in orasele aglomerate!

Sa ridice mana sus cine se regaseste in scenariul de mai jos atunci cand merge cu masina prin oras!

Stai la caldura in scaun, strangi de volan, mergi cativa metri, iti vine sa verifici telefonul stiind totusi ca e inutil si ilegal, te mai uiti in dreapta, vezi un vecin de trafic cum se scarpina in nas, te ghidezi dupa stopurile celui din fata, mai apesi din instinct acceleratia sa vezi daca masina mai este pornita. Tu impreuna cu alti 4 milione de oameni traiesc acelasi sentiment in naveta zilnica prin oras. Adunat, s-a ajuns la concluzia ca anual pierzi in trafic aproximativ 30 de zile. Sa fie asta cea mai buna solutie de deplasare intr-un prezent electric, digitalizat si care se pretinde a fi eficient?

Intre timp tehnologia a evoluat, iar modalitatile alternative de deplasare s-au diversificat. Astfel poti alege intre trotinete electrice, scutere electrice, monocicluri, dar si motociclete electrice, iar lista poate continua.

scuterul electric NIU MQi

Noi am facut o analiza comparativa intre un scuter electric si o masina si iata ce am obtinut!

Cheltuieli masina vs scuter electric NIU MQi Sport

Am luat un caz generic ce poate fi aplicat oricarui locuitor din Romania. O naveta zilnica de 28Km prin oras.

Cu o masina alimentata cu combustibil vei cheltui in jur de 100 euro pe luna (rotunjim cam la 500 lei) la care se adauga un cost de parcare zilnica de aprox 20/50 lei in functie de zona sau un abonament lunar la o parcare in centru.

Cu scuterul NIU MQi (scuter electric) te va costa in jur de 20 lei/luna incarcarea la care adaugam parcare gratuita, pentru ca nu vei ocupa niciodata un loc intreg de parcare si isi va gasi mereu un locsor. Sa nu mai putem la socoteala faptul ca il poti incarca la orice priza de 220V, chiar si la serviciu. Bateria fiind detasabila, o vei putea incarca la birou sau la cafenea. De banii pe care ii cheltui cu masina lunar, poti face aproximativ 1700 de incarcari ale acumulatorului scuterului electric! Asta inseamna in jur de 98,600 km!

O incarcare pentru scuterul electric costa in jur de 70 bani si iti poate aduce o autonomie intre 60-70 km. Cam 2 drumuri dus-intors pana la munca si inapoi, menajand si acumulatorul.

Cu masina te costa in jur de 4.5 lei/litru, cu care poti face in medie cam 11-12 km. O diferenta majora fata de scuterul electric.

Parcarea

Poate unul dintre cei mai stresanti factori pe care ii poti intalni in orasele aglomerate. Cele cu plata sunt de obicei scumpe si mai mereu ocupate. Autoritatile incep sa taxeze tot mai mult confortul si comoditatea, aplicand taxe mai mari in zonele centrale, incurajand mijloacele de transport in comun sau mijloacele alternative de locomotie.

Cu un scuter scapi de acest stress, nu iti trebuie loc special de parcare, nu trebuie sa stai cu ochii pe el fiind dotat cu GPS, aplicatie si alarma.

Costuri de achizitie

Sa nu mai vorbim de costurile de achizitie, o masina noua costa peste 10000 euro, la care se mai adauga o multime de alte taxe de mentenanta, asigurare, rovigneta etc. Scuterul electric NIU MQi se poate conduce lejer cu categoria B, se inregistreaza ca moped. Vei plati o asigurare care costa in jur de 50 lei, intretinerea este minima, si curentul care costa in jur de 0,7 lei / incarcare.

Concluzie – masina sau scuter electric?

Totul tine de comoditate si nevoia de castiga timp pentru tine si familia ta. Nici un vehicul nu este perfect, toate avand plusuri sau minusuri. In masina nu te ploua, nu te ninge, ai o caroserie care te protejeaza, in schimb pierzi timp pretios, bani si capeti mult stres.

Cu scuterul este alta poveste. Esti mult mai expus, trebuie sa fii de 3 ori mai atent, trebuie sa porti mijloace de protectie, dar in schimb vei pleca primul de la semafor, vei castiga timp si vei consuma cat un bec de acasa.

Va recomandam sa testati si sa cereti si o parere pe grupurile cu utilizatori – de exemplu Scutere electrice Romania.

Aceasta experienta incepe prin a citi acest articol, insa te vei convinge doar dupa ce vei testa pe propria piele.

Vino la TEST DRIVE


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop