Contacteaza-ne: +40 766 530 307 | E-mail: contact@niuscooter.ro

Scuter pe benzina sau electric? Tu ce alegi?

La o prima vedere scuterele electrice nu difera foarte mult de cele pe benzina. In principiu au cam aceeasi caroserie, aceeasi dinamica, merg pe doua roti si prind viteze similare intre 40-90 km/h in functie de model. Ca si autonomie poti merge intre 50 si 150 km cu o singura incarcare, suficient pentru un oras mare ca si Bucurestiul, spre exemplu. Avantajele scuterelor electrice ies usor in evidenta: modalitatea usoara de intretinere, faptul ca sunt silentioase, eficiente energetic si nu mai aduc un miros neplacut hainelor, in acelasi timp ajutand la un mediu mai curat si ecologic.

niu-n1s-electric-scooter-nepal-inside - TechnoNepal

Care sunt diferentele dintre scuterele pe benzina si cele electrice?

Decizia de a cumpara un scuter electric sau unul pe benzina rezulta din analizarea mai multor factori precum viteza, autonomie, mentenanta, costuri zilnice, practicalitate.

scuter-pe-benzina

Viteza

In ciuda faptului ca traim cu impresia ca scuterele electrice sunt mai lente, ei bine ne inselam. Sunt la fel de rapide, poate chiar mai fasnete datorita cuplului dat de motoarele electrice si cu un mers mai liniar. Unde mai pui ca acestea pot porni fara probleme in orice fel de conditie si temperatura.

Autonomia

Scuterele pe benzina bat la aceasta categorie, insa trebuie sa luam in calcul si factorul ecologic. Scuterele electrice se incarca in modul rapid cam in 3 ore la o priza normala si pot oferi o autonomie ce poate varia intre 50-150 km in functie de model, mai mult decat suficienta pentru transportul urban, chiar daca ai si o afacere ce implica livrare.

Economia

Chiar daca scuterele electrice sunt ceva mai scumpe, acestea castiga in timp datorita consumului mic de aprox 70 bani/incarcare si a intretinerii minime. Sa nu mai punem la socoteala ca nu avem taxe, ba chiar putem avea anumite subventii si o asigurare este destul de ieftina. Dar banii nu sunt totul in viata, ci mai degraba timpul castigat pentru tine si familia ta prin evitarea aglomeratiei, stresul cu parcarea, etc.

Practicalitate si ecologie

Ca si practicalitate am putea spune ca sunt similare. Ambele variante ne duc din punctul A in punctul B mai rapid si mai eficient decat masinile si cu mult zambet pe fata. Dar scuterele pe benzina face mult zgomot si multa poluare, in timp ce scuterele electrice sunt silentioase si ecologice. Hainele nu mai miros a carburant si contribui la un viitor mai curat.


1 comentariu

Munteanu Ovidiu · 17 decembrie 2020 la 12:08

Aleg scooterul electric.

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *