Contacteaza-ne: +40 766 530 307 | E-mail: contact@niuscooter.ro

Scuterele electrice NIU sunt omologate la nivel European, asa ca pot fi inmatriculate in Romania ca si moped sau motocicleta, in functie de model.

Scuterele electrice NIU care respecta limita de viteza de pana in 50 km/h se inregistreaza ca moped asemenea celor pe benzina de 50cc. Cele care depasesc viteza de rulare de 50km/h vor fi inmatriculare urmand procedura pentru motociclete.

scuter electric NIU MQi

scuter electric NIU MQi

Procedura de inmatriculare este una simplificata, evitand o programare RAR pentru obtinerea omologarii, acest document fiind pus la dispozitie GRATUIT de catre NIU Romania.

! Scuterele electrice NIU vin insotite de COC (Certificat de Conformitate) si CIV (Carte identitate vehicul), nemaifiind necesara vizita la RAR. 

Pentru a conduce un scuter electric NIU va reamintim ca aveti nevoie de un permis valabil categoria AM, A sau B. (AM de la 16 ani).

Ce documente ai nevoie pentru a inregistra un scuter electric NIU?

 • Factura,
 • Carte CIV (carte de identificare vehicul)
 • Certificat de garantie.

Acestea sunt puse la dispozitie de catre vanzator.

 • dovada plății contravalorii taxei de înregistrare – se plateste la Primarie si este 41 lei.
 • dovada plății contravalorii plăcuței cu numărul de înregistrare – 47 lei.
 • asigurarea obligatorie a vehiculului.

Atentie! Scuterele electrice NIU sunt scutite de impozite! Aceste taxe sunt necesare doar la inmatriculare.

Polita RCA de asigurare este in jur de 150-170 lei valabila pe 6 luni. Pentru a circula si inmatricula un scuter este necesar acest document.

In mod normal emiterea unui numar galben dureaza 1 sau 2 zile dupa care puteti circula cu scuterul.

Este de preferat ca in momentul cumpararii scuterului sa depuneti documentele pentru inmatriculare astfel incat sa profitati de timpul de livrare a scuterului ce poate dura intre 1 si 3 zile.

Inainte de a merge la Primarie pentru inmatriculare va recomandam sa sunati inainte sau sa verificati pe site-ul lor documentele necesare pentru inmatriculare intrucat din experienta, procedura difera de la o administratie fiscala la alta.

Speram sa va fie de folos aceste informatii.


4 comentarii

Jurcau Vasile · 14 aprilie 2022 la 11:09

Buna ziua, cum se poate incheia o polita de asigurare RCA valabila pentru un scuter electric. Scuterul are o serie de sasiu/motor de 17 caractere , serie unica care sa poate identifica autovehiculul?

  NIU Romania · 14 aprilie 2022 la 14:29

  Buna ziua, sunt companii care se ocupa cu RCA pentru motociclete. Tot ei fac si pentru scutere. Daca sunteti din Bucuresti va putem face o recomandare.
  Multumim

Vlad Ambru · 3 august 2022 la 23:28

Bună, să înțeleg că în momentul în care aș face comanda și achit contravaloarea unui scuter o să primesc factura, coc și civ, astfel încât să pot depune dosarul la primărie? Vă mulțumesc

  NIU Romania · 12 septembrie 2022 la 18:59

  Buna ziua,
  Da. Dupa confirmarea platii, dumneavoastra primiti factura fiscala, certificatul de garantie, CIV, COC, in baza carora puteti merge la Primarie pentru obtinerea numerelor galbene (in cazul scuterelor limitate la 45km/h).

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *