Contacteaza-ne: +40 766 530 307 | E-mail: contact@niuscooter.ro

Orice utilizator ar trebuie sa fie informat la achizitie cum sa incarce si cum sa menajeze corect un acumulator pentru un scuter electric NIU.

Prin acest articol vom impartasi cateva sfaturi pentru a ajuta utilizatorii sa isi mentina acumulatorul in parametri normali si sa ii prelungeasca viata. 

Incarcam, dar cum?

Acumulatorul pentru un scuter electric NIU nu difera de cel pe care il ai intr-un telefon mobil si este cam aceiasi procedura de incarcare / descarcare. O mufa de incarcare intra in acumulator sau portul de incarcare de pe scuter si cealalta in priza normala EU. Simplu nu!?

Acumulator detasabil…sau nu?

Majoritatea scuterelor electrice, sau cel putin cele pe tehnologie Li-Ion ar trebui sa aiba acumulator detasabil. Este foarte important acest aspect si poate influenta achizitia. Fara un garaj sau o priza dedicata nu vei putea incarca scuterul in casa! Cu NIU totul este simplu. Chiar daca stai la bloc la etajul 10 vei putea incarca acumulatorul NIU usor, acesta fiind detasabil. A doua varianta este sa il incarci direct pe scuter prin portul special. La modelele cu doi acumulatori, incarcarea se poate face individual sau ambele baterii se pot incarca de la un singur port. 

acumulator scuter electric niu

Credit: @jhs.brgr (Instagram)

Cat de repede se poate incarca un acumulator pentru un scuter electric?

In functie de tehnologia acumulatorului, acesta se poate incarca destul de repede, in decursul a catorva ore. De principiu puterea incarcatorului influenteaza acest aspect. Pentru a scurta timpul de incarcare poti opta pentru un incarcator rapid.

Scuterele electrice NIU se pot incarca fie in regim normal sau fast in functie de alegere sau necesitate. Daca nu esti grabit il poti lasa la incarcat peste noapte lejer, sau poti apela la o incarcare rapida daca ai o afacere ce implica livrarea spre exemplu.

acumulatori scuter electric niu

Cate de des este indicat sa incarc un scuter electric NIU?

Acumulatorul se descarca diferit in functie de sarcina, conditii de drum, panta sau temperatura. Evita sa faci descarcari complete si nu il lasa descarcat pe o perioada mai mare de timp. Modulul de transmitere GPS poate descarca acumulatorul principal in timp. Totodata, daca bateria se descarca complet, modulul GPS poate functiona pana la 48 ore. 

Cum pot sti exact nivelul bateriei?

Se poate citi din emoticonul bateriei de pe bord sau din aplicatie, daca modelul are asa ceva. Chiar si un afisaj cu voltajul poate fi util in citirea acestui nivel.

Concluzii si sfaturi!

Acumulatorii Li-Ion sunt foarte eficienti si isi pastreaza randamentul in timp. NIU foloseste acumulatori produsi de Panasonic, extrem de fiabili, pana la 5 ani durata de viata. Menajarea si intretinerea acestor este minima: folosirea in parametrii specificati de producator, evitarea descarcarilor complete si pastrarea corecta in perioadele de repaos.

Cateva principii simple, dar eficiente pentru a profita de o viata lunga a acumulatorului!

Vino la TEST DRIVE

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop